INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Profesorul Ioan Cordea - Am reușit să practic și să promovez sportul în Petrila

12140661_451270055056961_1595311065993437984_n.jpg
Puțin sceptic dar, în același timp, o adevărată oază de optimism, debordând de sănătate menținută doar prin sport, pe care îl practică de la fragedă vârstă cu o încăpățânare ieșită din comun, profesorul Cordea este un exemplu de urmat pentru toți cei care îmbrățișează sau își doresc să îmbrățișeze sportul.
Trist în fața realității educației în zilele acestea tulburi, într-un reportaj pentru "Planeta Petrila", profesorul constată:

„În ’97 aveam la școală 1040 de elevi. Acum sunt în jur de 280. Așa vă faceți o idee despre cum arată viitorul Petrilei.”
***
Domnul Ioan Cordea e primul om din Petrila: locuiește în prima casă din oraș, cea pe al cărei zid stă scris celebrul citat din I.D. Sîrbu care a inspirat chiar și numele proiectului nostru, Planeta Petrila.

„M-am născut în 1950 la Petroșani, că acolo era maternitatea. Mi-am trăit toată viața în Petrila, în afară de anii de studenție.”
Părinții domnului Cordea au venit în Valea Jiului din Ponor, Apuseni, pentru minerit. Dânsul, însă, a ales o altă cale, devenind, în ’74, profesor de Educație fizică și sport.

Are 3 copii: un băiat profesor în Petrila, o fiică medic veterinar la Cluj și una mutată la Londra.
***
„Cel mai tare mă bucură ca am reușit să practic și să promovez sportul în Petrila, în ciuda condițiilor vitrege. Un prieten venit în vizită și văzând condițiile în care se antrenează copiii, m-a întrebat mirat: de-aici scoți tu campioni?!”

Da, domnul Cordea „scoate” campioni, pentru că, pe lângă orele de la școală, este antrenor de judo și de karate Kyokushin.
Deși are în palmaresul personal un titlu de vicecampion și două medalii de bronz la judo, domnul profesor se mândrește mai tare cu performanțele elevilor săi. Mărturisește că nu a ținut evidența medaliilor, dar înșiră o lungă listă de nume de elevi premiați.

„Cu Irina Bolohan am vrut să participăm la o competiție de judo la care nu era secțiune pentru fete. Așa că am tuns-o scurt și am înscris-o la băieți. I-a bătut pe toți și a câștigat.”
Interviu acordat pentru "Planeta Petrila"
Info Petrila - Sport
13.02.17 20:31
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one