INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

SAN MONTAN. OPERAȚIUNEA “REFUGIUL AGĂȚAT” - PARÂNG (Partea a II -a), 29/30 OCTOMBRIE

Refugiul Agățat - Parâng
Pentru mulți dintre cunoscătorii turismului în Munții Parâng, unul dintre importantele popasuri aflate pe traseul Groapa Seacă - Lacul Roșiile din Parângul Mare este “Refugiul Agățat” (alt. 1750 m - carpati.org). Construcția de lemn a fost ridicată în anii '80, este situată pe o stâncă la înălțimea de 5,5 m și este formată dintr-un hol la intrare și o cameră cu 2 priciuri suprapuse, 10 locuri în condiții lejere (se pot adăposti până la 30 de persoane), are în dotare o sobă funcțională, o masă cu băncuță și multă natură primitoare.
refugiul-agatat.jpg
Cum a fost prima parte
Ceea ce nu vede ochiul “privitorului fotografic” este faptul că acest obiectiv, devenit un fel de monument al Parângului Mare, a ajuns să se degradeze datorită vremii, a intemperiilor și chiar a unor așa-ziși drumeți “certați cu bunul simț”.

Aici intervine o echipă sportivă “de strajă munților”, o numesc astfel datorită nenumăratelor acțiuni în care se implică, menite să asigure turistului siguranță și, de ce nu, civilizație în mirificele peisaje sălbatice montane.
Voluntari - San Montan
Ei își spun “San Montan” și fac parte din asociația cu același nume din orașul Petrila, oraș aflat la poalele Parângului, locul de plecare al drumeților spre masivele Șureanu și Parâng. Ultima acțiune a acestor sportivi minunați a avut ca destinație “Refugiul Agățat”.
Ajutați de câțiva voluntari, puțini la număr ‘da buni, și-au propus refacerea acoperișului acestui obiectiv, devenit atracție turistică în Munții Parâng, distrus de intemperii și “alte cauze”, așa cum o spun ei cu modestie.
san-montan-1.jpg
În acțiune
Prima parte a acțiunii propriu-zise a fost începută de voluntarii noștri în weekend-ul 15/16 octombrie 2016, pregătiți și “înarmați” cu scule, materiale, bună dispoziție și multă putere de muncă.

“Partea cea mai anevoioasă a acestei acțiuni este transportul acestor materiale până la “locul faptei”, de aceea este nevoie de cât mai mulți voluntari, iubitori ai muntelui, cu cât mai mulți, cu atât mai bine”, spune Erika Santa, șefa asociației “San Montan”.
Cu mic, cu mare, fără diferențe de sex, gen, vârstă sau ce-o mai fi, au dus la bun sfârșit această primă etapă a acțiunii, consemnând faptul că materialul lemnos a fost donat de dl. Bujor Bogdan, cunoscutul cabanier de la Cabana “Groapa Seacă”, impresionat fiind de faptul că mai există oameni interesați și de partea “administrativă“, am putea spune, a traseelor montane, iar unul dintre voluntarii care a răspuns prezent la apelul făcut de “San Montan” a fost prof. Emil Marinescu, venit tocmai de la Craiova, special pentru această acțiune minunată.
san-montan-2.jpg
Aceasta a fost descrierea, pe scurt, a evenimentului derulat, așa cum am spus, în prima parte a acțiunii. Poate vom depăna amintiri împreună cu acești minunați sportivi și voluntari, atunci când timpul le va permite, sigur vor avea multe lucruri frumoase să ne împărtășească.
Partea a doua
Urmează acum PARTEA A DOUA. Conștienți că nu vor reuși doar într-un singur weekend să termine toată lucrarea propusă, San Montan a programat și o a doua întâlnire cu voluntarii, aceasta urmând să se întâmple în weekend-ul 29/30 octombrie 2016.
“Pe 29 octombrie 2016, ora 08,30-09,00, vom transporta restul materialelor necesare pentru refacerea acoperișului (scânduri,tablă...etc.). Facem din nou apel la iubitorii drumețiilor și la oricine dorește să dea o mână de ajutor la transportarea materialelor (le vom duce cu mașina până la captare... de acolo le vom căra cum putem, cu mâinile, cu spatele, etc! Participă și tu, VINO VOLUNTAR!”, spun reprezentanții asociației “San Montan”, pe pagina de socializare. Cei care doresc să participe pot obține mai multe informații pe pagina de FACEBOOK SAN MONTAN.
Daniel Petru BOLOG
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one