INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)
În loc de prefață
edil.jpg
Atât de vehiculata problemă a gunoiului din Orașul Petrila s-a dovedit a fi un simplu „foc de paie”! Probleme există, suntem și sunt de acord și autoritățile petrilene responsabile cu gestionarea deșeurilor. Ce am găsit în această dimineață la locul unde este adus gunoiul din oraș, unde este sortat și apoi încărcat în mașinile care îl transportă la Horezu?

Spun „sortat”, datorită faptului că nu suntem responsabili, în calitate de cetățeni, în privința modului în care ar trebui aruncat gunoiul, cu toate că, de ceva vreme, suntem informați prin diferite mijloace cum ar trebui să aruncăm gunoiul, selectiv. Pentru acest fapt este nevoie ca angajații Edil Sal Prest să selecteze tot gunoiul adus, înainte de a fi încărcat în mașini, altfel acesta ar fi refuzat la groapa de gunoi de la Horezu.

Referitor la locul unde acesta este special amenajat de către edilii petrileni, în această dimineață am găsit o situație gestionată responsabil de către angajații acestei firme, mașini așteptând la rampă încărcarea, nimic senzațional, mai ales că vine vorba de gunoi. Probleme fiind într-un loc în care au fost aruncate crengi, fân, frunze, iar în acest loc se lucra acum la curățarea lui.
Ce fac organele de control?
Este adevărat, cei care ar trebui să sancționeze o situație scăpată de sub control în acest domeniu sunt cei de la garda de mediu.

Dacă este cineva care își face conștiincios treaba în țărișoara asta a noastră, printre ei este și garda de mediu care, săptămânal este prezentă și în această zonă, tocmai pentru a verifica respectarea normelor de protecție a mediului, dovedind faptul că acestea sunt respectate, așa cum ne asigură Doinița Maria Bălănesc, directorul SC Edil Sal Prest Petrila.
edil-gunoi.jpg
Probleme
Problema cu care se confruntă societatea petrileană este faptul că, în cursul nopții, cetățeni care nu doresc să contracteze firma în privința gunoiului rezidual, serviciu care ar trebui plătit, vin cu mașini personale și aruncă gunoiul, de cele mai multe ori, în locuri neamenajate. Societatea a reușit ca și acest lucru să îl gestioneze, vrând, nevrând, prin curățarea acelor locuri și aducerea lor la starea inițială. Acest lucru ar implica și organele de ordine, prinderea și sancționarea acestor persoane stă în atribuțiile acestora.

Păna la a fi sancționați de organele de ordine, importanța conștientizării cetățeanului în privința responsabilității în colectarea gunoiului, depinde în cea mai mare măsură numai și numai de noi, de fiecare în parte. Este în joc viitorul copiilor noștri, al copiilor copiilor noștri, nu trebuie să ne jucăm cu acest lucru.
Poate voi fi blamat acum, dar nu suntem conștienți de ceea ce se va întâmpla în viitor prin acțiunile noastre iresponsabile, suntem interesați doar de ceea ce ni se întâmplă acum. Și atunci aruncăm vina pe altcineva, căutăm vinovați tocmai pentru a ne ascunde faptele noastre. Pe cine să dăm vina la Petrila?

Dacă societatea responsabilă cu colectarea gunoiul din oraș ar fi sancționată pentru nerespectarea normelor de protecție a mediului, câți dintre noi am fi de acord să plătim aceste sancțiuni? Dacă noi am fi responsabili cu colectarea selectivă a gunoiului iar societatea ar fi sancționată, atunci am putea blama, până atunci, totul este în aer.

Acest lucru este unul foarte complex, promit să revin cu informații care poate ne vor face mai responsabili, responsabilitate pe care, sincer, am găsit-o la Edil Sal Prest.
Daniel Petru BOLOG
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one