INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

ÎN ACEST WEEKEND, ROMÂNIA TRECE LA ORA OFICIALĂ DE IARNĂ 2016

Trecerea la ora de iarnă 2016 se va face anul acesta în ultimul week-end din octombrie, mai exact în noaptea dintre 29 și 30 octombrie.
CEAS-ORA-IARNA.jpg
Astfel, ora 4:00 a dimineții de duminică va deveni ora 3:00. Duminică, 30 octombrie 2016, va fi cea mai lungă zi din an, având 25 de ore.

Acest mecanism de schimbare a orei este folosit de România din 1932, fiind folosit totodată de peste 100 de ţări din întreaga lume.
​Cum ne afectează trecerea la ora de iarnă?
Trecerea la ora de iarnă ne poate influența sănătatea, mai ales în primele trei zile de la modificarea orei.

De-a lungul timpului, studiile specialiștilor au arătat că în acele zile rata depresiilor crește, poate apărea astenia de toamnă, crește riscul de infarct la persoanele cu boli cardiovasculare și, în unele cazuri, apare o senzație de irascibilitate.
De ce se trece de la ora de vară la ora de iarnă?
​Zonele de fus orar
Începând cu ultima duminică din octombrie, vom dormi mai mult cu 60 de minute, odată cu trecerea oficială la ora de iarnă.

Dacă te-ai întrebat de ce se tot schimbă ora înainte şi înapoi, motivul nu îi vizează pe cei care au probleme cu trezitul de dimineaţă, ci se bazează pe raţiuni economice.

Adoptată oficial la nivel european la trei ani de la primul şoc petrolier mondial din 1973, schimbarea fusului orar cu o oră a vizat reducerea consumului de energie electrică.

Convenţia a fost aplicată în România şase ani mai târziu, iar în 1997, prin ordonanţă guvernamentală, orarul de vară a fost din nou corelat cu cel practicat în ţările Uniuniii Europene, după ce acestea au hotărât prelungirea orarului de vară cu încă o lună, până în martie.

Aşadar, în ultima duminică din luna martie vom reveni la ora de vară, când ora 02.00 devine 03.00.
Ora de iarnă reprezintă ora oficială a unei ţări, iar ora de vară este ora legală adoptată de unele ţări şi este de obicei cu o oră înaintea orei oficiale standard.

Prin urmare, convenţia fuselor orare a făcut ca ceasornicele din toată lumea să indice acelaşi minut şi aceeaşi secundă, diferenţele dintre ore fiind cauzate de faptul că la fiecare 15 grade longitudine apare o oră în plus.

Numerotarea fusurilor orare începe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich (Marea Britanie) către est. Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului GMT + 0, a Europei Centrale – ora fusului GMT + 1 şi a Europei Orientale – ora fusului GMT + 2.

România se afla în fusul orar 2, iar perioada dintre lunile octombrie şi martie (cea a lunilor de iarnă) este denumită “timpul legal”.
Documentare: Mediafax
Daniel Petru Bolog
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one