INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Știri Locale

20170907_091615.jpg
Astăzi, joi 7 septembrie 2017, la sediul Primăriei Orașului Petrila, a avut loc întâlnirea cu reprezentanții firmei germane cu profil confecții textile, la invitația administrației petrilene pentru discuții în vederea locurilor de muncă pe care acest investitor le va creea, pentru noul punct de lucru preconizat pentru deschidere în clădirea fostului Magazin General din localitate.
bazin-didactic-1024x550.jpg
O investiție similară cu cea de la Petroșani, care s-a dovedit a fi de mare utilitate publică, este în continuare în atenția edililor orașului Petrila în ceea ce privește realizarea unui bazin de înot didactic.
PETRILA.jpg
Comunicat de presă aferent proiectului: “EFICIENTIZARE TERMICĂ CLĂDIRI REZIDENȚIALE ORAȘUL PETRILA -
ETAPA III”
fructe de padure(1).jpg
În ultimii ani, s-a vorbit destul de mult despre oportunitatea dezvoltării unor afaceri din exploatarea culturilor de fructe de pădure, ca soluție cu un bun potențial de dezvoltare economică locală în regiunea Văii Jiului. Din păcate, investitorii par încă destul de reticenți față de o astfel de afacere și, lucrurile par să bată pasul pe loc, blocate undeva în zona discuțiilor.
festival-folclor.jpg
Sâmbătă, 9 septembrie 2017, sala de spectacole a Casei de Cultură "Ladislau Schmidt" din Petrila va fi gazda deja prestigiosului festival - concurs național de folclor "Momârlanii gazde bune", aflat acum la ediția cu numărul 4.
DSC_0279.JPG
Cine-și imaginează că la Apa Serv Valea Jiului luna august este doar una a concediilor, se înșeală. Pentru angajații operatorului regional de apă și canalizare, luna august este una la fel ca oricare alta, muncitorii dar și tehnicienii, inginerii sau personalul administrativ având de rezolvat probleme curente, avarii sau investiții aflate în derulare, ceea ce fac de multe ori ca programul de lucru să fie unui de zi de vară până-n seară.
targ petrila.jpg
Crescătorii de animale, momârlanii locului și nu numai sunt invitați duminică, 3 septembrie 2017, la Petrila pentru a participa la cel mai mare târg de animale de peste an unde cumpărătorii vor putea găsi produse tradiționale 100 % naturale.
general1.jpg
Veste bună pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în orașul Petrila. Administrația de la Petrila anunță că, în clădirea fostului Magazin General din localitate, un investitor german va urma să deschidă o fabrică de confecții textile.
Iancu-Avram.jpg
Bibliotecarul petroşenean, Avram Iancu, a ajuns marți, 15 august, în apele teritoriale românești ale Dunării. Pe tot traseul Dunării, parcurs înot de la izvoare și până la intrarea în România, Avram Iancu s-a bucurat de susținerea și emoțiile românilor aflați în Europa însă, cel mai emoționant moment a fost cel în care a revenit pe teritoriul patriei.
20170717_102716.jpg
Este o prioritate a administrației locale de la Petrila confortul petrilenilor, iar pentru realizarea acestui deziderat se află în derulare mai multe lucrări de modernizare sau reabilitare a spațiilor publice, a cartierelor și aleilor, precum și a parcurilor publice din oraș și multe altele.
jurca-vasile.jpg
După credința Sfintei Biserici, la Adormirea Maicii Domunului, Maria Maica Domnului, cu trupul schimbat, viu și proslăvit, a fost dusă la ceruri de îngeri. Și de acolo se roagă de-a pururi pentru noi.

Sărbătoarea aceasta are, chiar dacă vorbim despre "adormire", o semnificație dincolo de moarte pentru cei ce au această înțelegere tainică a ei. Cea mai potrivită interpretare, caracteristică ortodoxiei, este aceea care are în centru învierea, viața cea vesnică.

Din acest motiv, această sărbătoare nu este tristă, ci plină de bucurie. Să o primim în sufletele noastre așa cum se cuvine!

Vasile Jurca - Primar Orașul Petrila
doinita-balanesc.jpg
Ne închinăm astăzi cu smerenie în fața Sfintei Fecioare Maria, amintindu-ne de viața sa dreaptă, de suferințele sale și de puternica sa credință, care a călăuzit-o.

Exemplul său de viață și de credință este călăuză pentru orice femeie drept-credincioasă.

Astăzi, la praznicul Adormirii Maicii Domnului, rugăciunile noastre se îndreaptă către toți cei care poartă cu mândrie numele Mariei.

Sărbători binecuvântate, tuturor! Doamne-ajută!

Doinița Maria Bălănesc - Consilier Județean Hunedoara
incendiu-stadion-1.jpg
Un incendiu a izbucnit sâmbătă seara pe cocheta tribună a Stadionului Parângul din Lonea. Imaginile surprind momentul de început al incendiului, atunci când a fost anunțat prin seviciul de urgență 112.
jurca-gal.jpg
Ce sunt GAL-urile și cum se poate dezvolta o comunitate locală, s-ar putea să vă întrebați mulți dintre dumneavoastră, auzind mereu de posibilitatea de finanțare nerambursabilă prin aceste structuri.
primar21.jpg
Zilele trecute, primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, s-a aflat la Timișoara pentru semnarea contractului de finanțare pe fonduri europene, pentru primul bloc din Petrila reabilitat pe axa 3.1 POR.
minerit.jpg
Ziua Minerului, 6 august, așa cum o știe o comunitate legată sufletește de practicarea mineritului, Valea Jiului. Poate semnificația acestei zile nu o știe oricine iar pentru noi cei care existăm în mijlocul lor, atâți câți mai sunt, este o zi specială, cu regret spunând, pe cale de dispariție.
Meteo - Cod rosu.jpg
Meteorologii au emis o avertizare cod roşu de caniculă pentru 12 judeţe din vestul ţării, valabil petru intervalul 4 august 2017 - 5 august 2017
ziua-imnului.png
Ziua Imnului Naţional este sărbătorită, anual, începând din anul 1998, ca urmare a unei hotărâri a Senatului României, din 18 mai 1998. În varianta prescurtată imnul este intitulat - "Deşteaptă-te române !" - şi conţine 4 strofe, selectate din cele 11 strofe ale poemului "Un răsunet".
kursk.jpg
O nouă rundă de selecție pentru distribuția figuranților în pelicula franco-belgiană despre tragedia de pe submarinul nuclear Kursk, se va desfășura la Petrila, vineri, 28 iulie, începând cu ora 12.00, la sediul Primăriei Orașului Petrila.
camere-2-800x600.jpg
Primăria Orașului Petrila, Județul Hunedoara, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției publice de execuție, vacante, de inspector clasa I, gradul profesional debutant din cadrul Serviciului Public de Poliţie Locală, Compartimentul Dispecerat Monitorizare şi Pază Bunuri.
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one